DIY with JENNY

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Magneettimania

Askartelin paskartelin tässä taannoin tällaisia todellä kätsyjä reseptimagneetteja, joihin laitoin usein tekemieni juttujen reseptit. On meinaan kätevä ottaa resepti leipomisen ajaksi ovesta leivointapöydälle ja laittaa takaisin talteen jääkaapin oveen. Olen nähnyt tällaisia reseptimagneetteja samalla idealla kaupoissa, mutta näppäränä plikkana ajattelin tehdä omia juuri haluamillani resepteillä. 


Nämä on todella easy peasy väkertää, keräile lähettyville seuraavia tuotteita ja tarvikkeita:


Kun olet haalinut kasaan yllä olevat tarvikkeet, toimi seuraavasti:

1. Raapusta haluamasi resepti paapperille (voi tietty myös tulostaa jos ei omaa käsialaansa viitsi läntätä jääkaapin oveen)
2. Liimaa paperi kiinni muoviläpyskään
3. Liimaa vanha kunnon kontaktimuovi reseptin päälle päälle suojaamaan paperia törttöisiltä sormilta
4. Liimaa sopivan kokoiseksi saksittu magneettipalanen reseptiläpyskään (muista tarkistaa että liimaat magneetin oikein päin!)
5. Iske magneetti jääkaapin oveen ja ihastele


Samalla vauhdilla liimailin magneettilevyä myös tuollaisiin pieniin puisiin pyykkipoikiin ja halkaistuihin viinipullon korkkeihin. Ihan kivan näköisiä, vai mitä?


En nyt kuollaksenikaan muista mistä olen hommannut tuota leikattavaa magneettilevyä, mutta ainakin e-baysta saa vastaavaa, uskoisin myös, että askartelukaupoista löytyy! Kertokaa ihmeessä kommenteissa, jos teillä on tiedossa joku hyvä mesta, mistä tuota saa.

Ja tähän samaan hengenvetoon voisin myös kehaista noita pieniä pyöreitä magneetteja, joita olen myös ostanut e-baystä naurettavan halpaan hintaan. Noita pieniä pirulaisia ei saa jääkaapin ovesta ilman kunnon kynsiä irti, joten pysyy kyllä järeemmätkin liput ja laput jääkaapin ovessa.


Mun magneeteissa olevia reseptejäkin muuten saa ihan vapaasti käyttää jos alkoi kiinnostaa ja jos saat selvää. :D Kauraleipästen reseptin olen joskus ottanut talteen jonkun kaurahiutalepurkin kyljestä. Se on myös superhelppo, superhyvä ja supernopea pyöräyttää jos tulee vaikkapa yllärivieraita! Kaikki aineet vaan sekaisin ja taikina pyöreiksi lätyiksi pellille ja uuniin. Sämpylöiden ohjeen olen saanut äidiltäni, sen alkuperästä en osaa yhtään sanoa, mutta ihan pirun hyvän sämpyläohjeen on joku kehitellyt. ;)

Kertokaa ihmeessä jos innostuitte kokeilemaan joko magneettien askartelua tai vaikka kauraleipäsiä ;)

Terkuin
Jenny

1 kommentti:

  1. Ihania ideoita! Viinipullonkorkkimagneetit ja reseptimagneetit menevät varmasti kokeiluun.... 😊

    VastaaPoista