DIY with JENNY

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Veikeä tupsupipo helmineuleellaPiti keksiä korissa lojuville lankakerille käyttöä ja tajusin, etten ole varmaan koskaan neulonut pipoa! Asiahan oli korjattava ja mallia katsoin täältä, eli iltalehden kässäkerhosta. Ohjeesta poiketen, tein pipon ihan perus basicillä seiskaveikalla ja korista tarttui käteen vaaleanharmaan ja ruosteinen oranssin väriset kerät. Puikotkin ovat eri kokoiset kuin ohjeessa, kun sattui 3mm puikot olemaan vapaana käytettäväksi. Tähän olisi käynyt ihan loistavasti pyöröpuikot, mutta mulla ei ollut riittävän lyhyitä saatavilla, joten pistelin ihan perinteisesti viidellä puikolla.

Oon superlaiska tekemään mitään mallitilkkuja joten ihan mututuntumalla mentiin. Kerran jouduin tätäkin tehdessä purkamaan. Ehkä pitäisi harkita niitä mallitilkkuja...

No mutta läpinät sikseen, tehdääs nyt se pipo.


Tarvitset: 
- Kahden väristä lankaa, itsellä käytössä Novitan 7 veljestä -langat
- 3mm puikot tai pyöröpuikot

Tupsun tekoon tarvitset langan lisäksi:
- Pahvia
- Sakset
- Parsinneula on kätevä apuväline


* Silmukan neulominen takalangasta


Oikean silmukan neulominen takalangasta


*Helmineulos

Helmineulos tehdään siten, että neulotaan aina vuorotellen oikea ja nurja silmukka siten, että nurja silmukka neulotaan oikean silmukan päälle.


Mikäli joku aloitteleva neuloja haluaa vielä selkeän ohjeistuksen ja vaikkapa muistutuksen siitä, miten niitä oikeita ja nurjia silmukoita tehdään, tässä havainnollistava video.Heh heh, kylläpäs kuulostan erittäin tamperelaiselta. Tosin oon tamperelainen, se selittänee asian :D

*Sileä neule 

= aina oikein neule = neulo kaikki silmukat oikein

*Tupsu

Tupsun teon moni muistaa varmasti ala-asteajoilta. Jopa avokkini julisti ylpeänä osaavansa tehdä tupsun, kun pyysin häntä valokuvausavuksi. Jos joltain on kuitenkin päässyt unohtumaan, tässä kuvalliset ohjeet, jotka eivät varmaan sen enempää selityksiä kaipaa:


Ja näin, pipa päähän ja ulkoilemaan!
Haha kun mä nyt innostuin näistä giffeistä, niin tässä heti toinen :D

Kukkuu (pitäis muuten varmaan korjata toi reikäinen sormikas :D)

Ja by the way, kuten kuvista näkyy, olen fanaattinen heijastimien käyttäjä, enkä viitsi ottaa niitä pois päivänvalollakaan. Kauhee vaivahan se olis aina laittaa ne takaisin pimeän tullen...  No ehkä näissä kuvissa olisi voinut ottaa tuon heijastimen pois ihan esteettisistä syistä, mutta siinä se nyt vaan näemmä on. :D Muistakaa heijastin! Vielä on pimmeetä vaikka päivä piteneekin :)

Terkuin
Jenny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti