DIY with JENNY

lauantai 24. tammikuuta 2015

Siementä näkkäriin

Mulla on ollut jo pidempään mielessä tehdä siemennäkkäriä. No okei, se on ollu mun mielessä jo varmaan vuoden päivät mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. :D Ensimmäisen kerran törmäsin Karkkipäivän Sannin ohjeeseen hänen blogissaan ja itse tein nyt hieman erilaisen version. Käytin aika pitkälti tätä ohjetta, muutamia muutoksia lukuunottamatta.


Kurpitsansiemeniä

Seesaminsiemeniä

Auringonkukansiemeniä


Ja sitten ohjeeseen:
Tästä ei paljon helpommaksi ohje voi enää mennä. Laita kaikki aineet kippoon, sekoita, levitä pellille, lykkää uuniin ja tadaa, jäähdyttelyä ja leikkaamista vaille valmista. Kannattaa leikata näkkäri heti kun se tulee uunista ja antaa sitten kunnolla jäähtyä.

Ja heh-heh, tässä elämäni ensimmäinen gif ;D
Hyvää oli ja superhelppo tehdä. Mukavaa vaihtelua perinteiseen näkkäriin ja hapankorppuun. Plus tästä saa kaikki siementen hyvät ravintoainekset kaupanpäällisiksi ;)

Terkuin
Jenny

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13503257/?claim=tx7k867v2se">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Siltä se myös maistui, mukavaa vaihtelua välillä ;)

   Poista
 2. Kaupassa tuli siemenhyllyllä näkkärinhimo ja tsekattua tästä mitä siihen tulikaan. Hyvää tuli! 😊 Sen kyllä huomasin, että täytyi vedellä kostutetuilla käsillä "taikina" painella pellille, koska muuten tarttui enemmän käsiin. Oikein hyvää 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee 😊 Ja joo kyllähän se vähän käsiin jää jos ei kostuta yhtään, sepäs jäikin ohjeesta mainitsematta mutta eipä näemmä haitannut 😄

   Poista