DIY with JENNY

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kirpeän limen ja makean marengin suloinen liitto

Tuli viime perjantaina sellanen fiilis, että vois leipoa jotain, mutta en yhtään tiennyt mitä tekisi. Kaivoin kaapista joskus lahjaksi saamani Meidän keittokirja -opuksen ja aloin selailla jälkiruokaosiota. Silmiin osui sitruunamarenkipiiraan ohje ja se vaikutti niin erikoiselta, että sitä oli kokeiltava. Jääkaapissa ei ollut sitruunaa, mutta avomiehen siskon  Solliin tarkoitettuja limejä löytyi, joten lainasin niitä hieman. Joten tästä tuli nyt limemarenkipiiras.


Tässä on siis piirakkapohja, jonka päälle limestä/sitruunasta, maizenasta, sokerista ja munan keltuaisesta tehty täyte ja koko komeuden päällä mielä marenki. Todella ihanasti tuo limen kirpeys ja marengin makeus täydentävät toisiaan!Tuo marenki oli kyllä kauniin näköinen, avoimiehen sisko pyöräytteli siihen tuollaisia pyörteitä ennen uuniin menoa ja ne värjäytyivät noin kauniiksi.


Tuota Meidän keittokirja -opusta voin kyllä suositella lämpimästi. Siellä on paljon tietoa erilaisista raaka-aineista, ruoanlaitosta ja esim. annosten laskemista helpottava taulukko, paino- ja tilavuustaulukot ja muuta hyödyllistä perustietoa. Ja yli 1000 reseptiä, joten jos inspiraatio iskee ja ei tiedä mitä tekisi, tuolta selailemalla varmaan löytyy jotain kivaa :D. Aika hyvä lahja myös vaikka kotoa muuttavalle nuorelle.

Meidän keittokirja, Sara Berger, Maria Selin, Anna Sjögren, Malin Bergman ja ANita Dahlberg, Kustannusyhtiö Tammi, 2010.

P.S. Tämä EI ole maksettu mainos

Ja loppuun vielä pinei varoitus kuvan kera. EI kannata ihan lämpimänä alkaa vielä käsittelemään tätä piirasta vaan se kannattaa jäähdyttää kunnolla, ettei käy näin:


ei se pysynytkään siinä kakkulapiossa, kun tuo sitruuna/limemömmö oli vähän turhan notkeaa :D

Terkuin
Jenny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti