DIY with JENNY

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Varpaille lämmikettä

Selailin tässä taannoin jotain viime vuoden Kotivinkki -lehteä ja eteen osui sympaattiset Sanna Vatasen suunnittelemat tossut ohjeineen. Äiti ilmoitti oitis, että haluaa sellaiset, värillä ei kuulemma väliä. No hei, miten loistava kohde sellaisille ikuisuuden lankakorissa pyörineille langoille, jolle en ole oikein keksinyt mitään käyttöä!


Olin jo ehtinyt melkein unohtaa koko jutun, kunnes lehti osui taas silmääni ja ajattelin tehdä tossuihin tarvittavat kerät valmiiksi (tossuihin tarvitsee erotella useampi kerä, koska ne virkataan neljästä langanpäästä). Noh, kun sain kerät eroteltua ajattelin vähän kokeilla millaista on virkata neljästä langanpäästä. Siitäpä sitten innostuin enkä malttanut lopettaa vaan tein tossun valmiiksi yhdeltä istumalta :D. Yhden tossun tekemiseen päättelyineen meni vähän vajaa kaksi Modern family -jaksoa, eli 30-40 minuuttia. Melko nopea homma siis verrattuna villasukkiin! Kiitos tämän iltamyöhäisen innostukseni olin seuraavana päivänä töissä kuin nukkuneen rukous, kun en malttanut jättää tossuja kesken ja painua vällyjen väliin.


Mutta eikös tullut kivan keväiset kotitossut?! Ja haha, nämä jää kyllä omiin jalkoihin, tuli niin kivat. Teen äitille omat ;).


Jos hermot ei riitä villasukkien tekemiseen ja puikot lentelee viimeistään sen kuuluisan kantapään kohdalla seinille, mutta jalat on palelevaa sorttia, on tällaiset lämpimät ja pehmeät tossut oiva vaihtoehto! Nopeat ja helpot tehdä :)

Tai vaikka hermot kestäisikin villasukkien väkertämisen, tällaiset tossukat on mukavaa vaihtelua ainaisille villasukille.Heh, en tiedä miksi noi aukot näyttää tuossa kuvassa ihan eri kokoisilta vaikka nämä tossut on kyllä keskenään täysin identtiset :D

Ohje näihin tossuihin löytyy Kotivinkistä, vuoden 2014 numero 19, sivut 24-25 (1.10.2014). Tätä ohjetta ei harmikseni löytynyt Kotivikin sivuilta, olisin sen mieluusti tähän linkittänyt. Siellä kannattaa kuitenkin pyörähtää, sillä sieltä löytyy paljon kaikkia muita kivoja neuleohjeita, sisustusjuttuja jne.

Ei muuta kun koukku hyppysiin ja virkkailemaan kotitossuja, ilmatkaan kun ei nyt kovin kesäiset vielä ole ja varpaat saattavat vielä kaivata lämmikettä.

Terkuin
Jenny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti