DIY with JENNY

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pehmeitä kissoja ja keriä

Ensin vähän pääsiäismäisiä terveisiä pajunkissojen muodossa :)


 Löysin lahdesta kirpparilta tuollaisia posliinikorkillisia vanhoja pulloja, jotka pääsivät heti käyttöön, kun törkkäsin niihin parit pajunoksat kissoineen tuomaan vähän pääsiäistä kotiin. En ole koskaan ollut mitenkään innokas pääsiäiskoristelija, mutta kukapa nyt voisi vastustaa ihania pehmeitä ja sympaattisia pajunkissoja ♥Ja sitten, kävin taas vähän tuhlailemassa Jyväskylän kädentaitomessuilla. :D Avokilta tuli välillä huolestuneita viestejä, että mikä on ostossaldo. Noh, olin aika maltillisesti, kun yritin vaan pitää mielessä tuon sohvan vieressä jo valmiiksi vellovan lankakeräkasan... Jotain kuitenkin tarttui mukaan.

Finn Texomerin osastolla olleita kuuden euron kilohintaisia kuteita ei tietenkään voinut ohittaa:Näiden farkunsinisten kuteiden lisäksi ostin ihan peruspertsaa valkoista, perustellen itselleni, että sitähän tarvii aina ;)

Ja sitten tämä ihana ostos:


Eli 100 % villalankaa ja vieläpä luomua :)


Tämä ostamani paksu lanka on nimentään 'Hahtuvalanka Lempi', villa keritään Rintalan tilan omista lampaista, pestään käsin ja lampaan rasvaa eli lanoliinia ei ole pesty pois, joten se on vähän sellainen kosteampi ja ei likaannu niin herkästi. Tuossa langassa ei ole lainkaan kierrettä, joten se on ihanan pehmeää :). Hintaa tällä oli 8 €/100g.


Langasta on jo työn alla koristetyynyn päällinen, siitä tutoriaalia tulossa myöhemmin.

Olen pitkään jo ihan oikeastikin tarvinnut kunnollisia saksia, esim kuteiden ja kankaan leikkaamiseen, koska tylsillä saksilla hommassa menee vaan omat ja kaikkien samassa taloudessa asuvien (ja täten kiroiluani kuuntelemaan joutuvien) hermot. Joten nyt ostin sitten vihdoin kunnon sakset, jotka uppoavat kankaaseen kuin kuuma veitsi voihin:


Merkki on Tonic Studios ja nämä löytyi Lumikellot -putiikin osastolta.


Nonni, siinähän niitä taas olis. Tällä hetkellä mulla on kesken vain 4 eri työtä, eikä niistäkään kaikki kutomis/virkkaamishommia. :D Tämä uusien lankojen ostelu on aina vähän petollista, kun tuppaa jäädä vanha työ kesken kun sormet syyhyää päästä tekemään jotain uudesta langasta. Lienee kaikkien käsityöihmisten ongelma, vai kuinka?!

Terkuin
Jenny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti