DIY with JENNY

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Lankoja, lankoja, lankoja ja maailman kätevin keksintö

Innostuin tuossa viime viikonloppuna vähän lankakaupoilla... Niinkun noita lankakeriä ei olisi tuossa jo ihan riittämiin lojumassa pitkin nurkkia. Noh, tämä taitaa olla jokaisen käsityöharrastajan vitsaus.

Mulle on tässä ihan lähiaikoina vasta avautunut tämä kaikkien erilaisten lankamateriaalien maailma. Joskus muutamia vuosia sitten tartuin kaupassa vain siihen perus Novitan seiskaveikkaan enkä oikein jaksanut perehtyä muihin materiaaleihin. Ei sillä, että siinä seiskaveikassa jotain vikaa olisi, oikein mainio peruslanka esim. villasukkiin ja tumppuihin, mutta kiva tehdä välillä jostain muusta materiaalista, ja joihinkin juttuihin sopii paremmin muut materiaalit.

Nyt aloin ihan pröystäillä ja ostaa täräytin ihastuttavan pehmeää merinovillalankaa! Tästä ihanasta pehmeydestä saa kyllä vähän pulittaa, sillä yksi tuollainen 50 gramman kerä maksaa yli 7 euroa. Mutta palkkapäivän kunniaksi raaskin vähän kukkaron nyörejä höllätä.


Näistä on jo kaulahuivi tuloillaan. Laitan siitäkin tänne blogiin kunhan valmistuu. Juuri esimerkiksi kaulahuivi on kiva tehdä jostain vähän pehmeämmästä materiaalista, kuten nyt vaikka tästä merinovillasta tai jostain puuvillasekoitelangasta, ei kutita. :)


Ja sitten siihen otsikossakin mainitsemaani keksintöön, josta olen aivan innoissani!


Ja nyt kun joku teistä ihmettelee, että mikä killutin se oikein on, tässä käyttötarkoitusta selventävä kuva:


Se siis on puikkojen pidike! Aivan mahtavaa! Olen tuskaillut useita kertoja keskeneräistä työtä laukussa kuljetellessani, kun puikot tuppaavat tunkeutumaan kangaskassin läpi ja vaarana kassin läpitunekutuneen puikon aiheuttavan turvallisuusriskin lisäksi on tietenkin, että rakkaudella neulomani silmukat voivat päästä pakenemaan puikoilta vapaaksi. Mutta worry no more! Tuo noiden palikoiden välissä oleva naru on kuminauha, eli tämä käy monen mittaisille puikoille ja rei'issäkin tilaa paksummillekin puikoille. Yleensä tällaiset yksinkertaiset keksinnöt ovat niitä parhaita. :)

Kaiken kukkuraksi nämä Koti meidän -puikonpidikkeet ovat suomalaista käsityötä, ja sitähän on aina mukava kannattaa. ;) Hintaa tällä oli 14 euroa ja ostin sen ja yllä mainitut langat kaupungin ihanimmasta lankakaupasta Kerästä. Ihan oikeutetusti kyllä tituleeraavat itseään kaupungin ihanimmaksi lankakaupaksi. ;) Näpsäisin puhelimella kuvankin Kerästä ohi kulkiessani.


Kerän lisäksi piipahdin Lielahden Lankamaailmassa, jossa oli käynnissä sukkalankamarkkinat (vieläkin näyttäisi olevan kun heidän verkkosivuiltaan katsoin). Sieltä tarttui mukaan muutama villa-puuvillalankakerää:


Tämä on hyvin samantuntuista kuin tuo ylempänä näyttämäni merinovillalanka eli ah niin pehmeää! Niinkuin kuvasta näkyy, lanka on 55 prosenttisesti villaa ja 45 prosenttisesti puuvillaa. Tämä on myyjältä kuulemani mukaan poistuva tuote, en tiedä onko valmistus loppumassa kokonaan vai poistuuko vain Lankamaailman valikoimista. Näillä 50 gramman kerillä oli hintaa 3,90 € per kerä (alennettu hinta).


Meinasi iskeä valinnan vaikeus värien suhteen. Kaikki on niin kivoja. Tuo sininen on tässä kuvassa vähän sinisempi kuin mitä se oikeasti on. Väri on oikeasti vähän murretumpi.

Mukaan tarttui myös tällaista pehmeää Zandra strømpegarn -merkkistä lankaa, jossa on 80 % akryyliä ja 20 % nylonia. Nämä 50 gramman kerät maksoivat huokeat 99 senttiä kipale, joten siinä ei paljon niitä kuuluisia kukkaron nyörejä tarvinnut hölläillä.


Jaahas, saa nähdä mitä mä näistä kaikista nyt keksin tehdä, onko ideoita?

Terkuin
Jenny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti