DIY with JENNY

perjantai 1. toukokuuta 2015

Pinnoja vähemmän koettelevia pinnoja

Ja jos tuo otsikon uskomaton sanaleikki ei ihan auennut: Taas olis pinnatuolin tuunausta, hehe!

Joka aamu sain jännittää koska meidän ikuisuuden vanhat nitisevät ja natisevat Ikean keittiötuolit lahoisivat allemme. Päätin, että nyt nitinä ja natina saa lopun ja hommataan uudet tuolit. Ei kuitenkaan löydetty sisustusliikkeistä mitään järkevän hintaisia ja silmää miellyttäviä tuolia, joten aloin selailla tori.fitä ja huuto.nettiä. Ja sitten silmiini osui perinteiset - mitkäs muutkaan kuin - pinnatuolit! Hintakin miellytti niin itseäni kuin jo aiemmin mainitsemaani pihimmän puoleista siippaa, 35 euroa neljästä pinnatuolista, joista yhdestä oli yksi pinna poikki. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä meidän keittiöön mahtuukin vain kolme tuolia. Nämä lähti mukaan kyllä todella edullisesti, sillä olen katsellut käytetyistä pinnatuoleista pyydettävän 30-40 euroa ja enemmänkin kappaleelta!

Tuolit olivat hyvässä kunnossa, mutta ajattelin tehdä pientä tuunausta jotta ne istuisivat paremmin meidän kämppään. Tuoleissa oli tuollainen puun värinen istuisosa ja muut oli vaalattu valkoiseksi. Oikein passelin näköiset tuolit noinkin, mutta päätin maalata valkoiset osat mustaksi.


Koska viimeisin hiomiskokemus oli niin traumaattinen, että jo ajatuksesta nousee tuskahiki pintaan, päätimme, että näille tuoleille saa nyt riittää sellainen ihan kevyt hionta. Ja ei muuta kun maalarinteippiä ja sanomalehteä puun väristä osaa suojaamaan ja Tikkurilaa pintaan.
Poistettiin Bauhausista tuollainen vesiohenteinen Helmi-kalustemaali. Koska purkin ohjeiden mukaan ulkona oli vielä vähän liian kylmät maalailuolosuhteet, maalasin nämä sisällä ja tämän maalin kanssa onnistui kyllä ihan hyvin, ei haissut juuri lainkaan.Sellaset niistä tuli! Ja in action:Nyt voisikin sitten alkaa suunnitella pöydänvaihtoa keittiöön :D

Terkuin
Jenny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti