DIY with JENNY

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kuteesta koriksi

Kaikenkokoiset kudekorit on iisi tapa aloittaa trikookuteella virkkaus. Tässä ei myöskään tarvita erityistä sorminäppäryyttä, joten vähän käsistään kömpelömpikin onnistuu! Yksinkertaisen korin osaamis- ja ominaisuusvaatimuksena on normaali kiinteä silmukka (jos ei ole hallussa, siihen tutorialvideo tässä postauksessa), vähän käsivoimia ja isompia koreja värkätessä kärsivällisyyttä.

Jos kude ei ole tuttu materiaali, voit lukaista aikaisemman postaukseni "kudehommia", jossa kerrotaan vähän mitä se kude on, mistä sitä saa, paljonko se maksaa jne.

Tarvitsin itselleni suurta kudekoria, jossa säilytän alituiseen kasvavan lankakeräröykkiöni. Tein siitä samalla videotutoriaalin. Eli tässä kudekori alusta loppuun, olkaatten hyvät! Tuo pohja ei ole ehkä ihan täydellisen tasainen, enkä tee sitä oikeastaan minkään erityisen ohjeen mukaan, mutta videon alla kuitenkin ohje siihen miten juuri tämän korin kohdalla tein. Oma käsiala varmasti vaikuttaa myös siihen, millä ohjeella tuo pohja kannattaa tehdä ja kuinka usein lisätä silmukoita. Omasta mielestäni pohjan ei tarvitse edes olla mitenkään prikulleen täydellisen tasainen, koska sitä ei edes näe lopputuloksesta. Tai sitten vaan selittelen höpöhöpöä, kun en vaan osaa tehdä siitä suoraa. :D Eli:


Suuri kudekori kahvoilla

Tällanen olis tarkotus tehdä:


Virkkuukoukku 10 mm
Kudetta 2,4 kg
Pohja 13 kerrosta, 40 cm
Korkeus 20 kerrosta, 29 cm


Ja näin homma hoituu kokonaisuudessaan:


Ja niille, jotka eivät jaksa katsoa videota eivätkä tarvitse ihan niin yksityiskohtaista ohjeistusta, tässä päävaiheet:

1. Tee aloitussilmukka ja luo siihen 10 kiinteää silmukkaa


2. Kasvata ympyrää haluamasi kokoiseksi tekemällä ensin jokaiseen kymmenestä aloitussilmukasta kaksi kiinteää silmukkaa ja lisää kierroksilla silmukoita seuraavasti:


3. Kun pohja on haluamasi kokoinen, tee yksi kierros virkkaamalla kiinteä silmukka silmukan takalankaan ja silmukan takana kulkevaan lankaan:


4. Jatka virkkaamalla normaalisti aina yksi kiinteä silmukka yhteen silmukkaan ja jatka tätä kunnes kori on halutun kokoinen.

5. Päättele langanpäät neuleen sisään esimerkiksi suurella parsinneulalla.

Jos haluat tehdä koriin vielä kahvat ja/tai reunaa vahvistavan "päättelykierroksen", ne näytän yllä löytyvällä videolla. Kahvojen tekeminen alkaa videolla kohasta 7:43 ja korin reunaa vahvistava "päättelykierros" kohdasta 10:50.

Jos haluat tehdä toisen värisellä kuteella koriin jotakin kuviota täältä löytyy postaus, josta löytyy langanvaihtoon videotutorial. Kuvioiden tekemiseen sellainen vinkki, että kannattaa miettiä jo pohjaa tehdessä, haluaako tehdä kuvioita ja millaisia, jotta silmukkamäärä menee kuvioon tasan. Esimerkiksi tuohon "kolmiokuvioon" tarvitaan neljällä jaollinen määrä silmukoita ja tuohon isomman korin pylväisiin kolmella jaollinen. Tai sitten voit tehdä kuten minä: en suunnittele oikeastaan mitään etukäteen ja katson sitten jo virkattuani minkämoista kuviota työssä olevilla silmukoilla saan aikaiseksi. :D Näidenkin korien kohdalla laskeskelin silmukat ja mietin vasta sitten loppusuoralla millaisen kuvion siihen voisi tehdä :D


Keskikokoinen kolmioreunainen koriVirkkuukoukku 8 mm
Kudetta 885g
Pohja 8 kerrosta, 24 cm
Korkeus 21 kerrosta, 25 cm

Kolmiokuvio on tehty seuraavasti:Korissa silmukat eivät ole aivan pystysuorassa päällekkäin vaan neule kallistuu hieman oikealle. Olen itse havainnut, että tästä syystä symmetristen kolmioiden tekemiseksi kannattaa tehdä kuvio ylläolevan mukaan.


Pieni kori
Virkkuukoukku 7 mm
Kudetta 165g
Pohja 4 kerrosta, 13 cm
Korkeus 7 kerrosta, 8 cm

Tämä kori on tehty tuollaisesta raidallisesta kuteesta ja kun se loppui kesken niin lopun tein mustalla. ;P
Toivottavasti joku innostui tekemään näitä superhelppoja sisustuskoreja :)

Terkuin
Jenny

2 kommenttia:

 1. Moikka! Kiitos hirmuisen selkeästä ja hyvästä ohjeesta. Olen itse vasta aloittelija virkkauksen suhteen ja onnistuin tekemään ohjeesi avulla sisustuskorin itselleni! Jei!

  Älyttömän ihana blogi sinulla muutenkin. Saanko lisätä blogisi linkin omaan blogiini, kun ajattelin tehdä postauksen tuosta tekemästäni sisustuskorista?

  Sitten minulla olisi vielä sellainen asia, että löysin youtuben kautta tuon tekemäsi sisustuskorivideon. Etsin aika kauan googlesta, että löysin blogisi ja lisäohjeet korin virkkaukseen. Olisi hyvä jos videon kuvauksessa olisi linkki blogiisi niin myös youtuben kautta ihmiset saisivat tehdä sinun ohjeellasi virkatun korin.

  Mukavaa päivänjatkoa

  <3 saippuakupla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee hienoa, että sait virkattua kudekorin :). Ja kiva juttu, että ohjeestani oli hyötyä!

   Lisää ihmeessä linkki omaan blogiisi :). Mikä on blogisi osoite? Kävisin oikein mielelläni ihastelemassa tekemääsi koria!

   Olen pitänyt youtubea tavallaan vain sellaisena paikkana jossa videot ovat kun sieltä saa mukavasti upotettua videon blogipostaukseen. En ollutkaan oikeastaan ajatellut, että joku löytäisi ohjeen sitä kautta. Kiitos paljon kommentista, menenpäs lisäämään youtubevideoihin linkit blogipostaukseen! :)

   Kiitos palautteesta ja oikein ihanaa kesää sulle! :)

   Poista